tirsdag 6. mai 2008

Tirsdag 6. mai: snekkerne gipser, vi sparkler.


Muren snart ferdig

Mer mur og fasade. Muren ble gjort ferdig på den ene siden igår av min kjære, snille far.

Snekkerne har idag laget utsparring til kjøleaggregat og begynt å kle kjøla med granpanel.

Taket er kledd i stuene i 1. etg.

Taket har også blitt kledd på kjøkkenet. Ser ventilatorrøret som henger ned der.

Om en ser nøye her, så ser en at det blir kryss-skøyter. Hva gjør man da med papirstrimlene?? Noen som vet?

Her ser vi at de har lagt gips i taket på vaskerommet. Har senket taket for å få plass til ventilasjonsrørene.

Oppe har de heldigvis hørt på oss og flyttet røret som sto her....

til her.....Myyye bedre vil jeg si. Dette er i veggen på soverommet vårt.

Mer ventilasjon. Her skal det komme en lettvegg som skiller av to soverom.

Her har de kledd inn et rør som rørlegger ikke klarte kle inn i veggen.

Her har vi fått badekaret, klart til innmuring. Står på soverommet vårt foreløpig.

Dette har jeg altså holdt på med idag. Sparklet. Men det ser jo ikke ut. Godt at vi stort sett har øynene igjen på soverommet. :)

Da måtte vi til pers idag også. Blir nok mange sene kvelder med egeninnsats fremover. Murer fra Gjøvik skulle egnetlig komme idag og flislegge bad, vaskerom og teknisk rom. Fikk beskjed igår om at han ikke kunne komme alikevel. Seriøst firma!! Så hva gjør vi nå?? Står helt uten murer. Har hørt med en lokal om han kan ta jobben, men vi vet ikke enda om han kan eller til hvilken pris. Blir vel uansett dobbel pris av den prisen vi fikk av han userisøe fra Gjøvik. Men vi burde vel sett den komme. Ellers er svigerfar blitt syk, og vi skulle begynt å støpe trappehals, eller hva det heter, ned til kjelleren. Vi skulle også støpt trapp og plate til inngangspartiet og ikke minst garasjen skal støpes. Så hva gjør vi nå når svigerfar ikke kan ta denne jobben? Vi har heller ikke råd til å få andre til å gjøre det, i så sfall må de gjøre det veldig billig. Svigerfar hørte med en han jobbet med om han kunne gjøre det, og dette var egentlig våres store håp, men han hadde ikke mulighet til å ta jobben. Så akkurat nå ser jeg mørkt på hele husbygginga. Skal se vi ikke får råd til å bo der. Og jeg som trodde de uforutsette utgiftene var stort sett over. Je je je...

Ellers har vi pusset og sparklet idag. Ikke noe mer og ikke noe mindre. Sparklet soverommet våres idag. Men de er ikke helt ferdig med å gipse, så det er en vegg igjen og hjørnene. Ellers har min bedre halvdel pusset det som ble sparklet i 1. etg i helgen.

Snekkerne har fått gipset mer oppe i 2. etg. og gipset ferdig taka i 1. etg. Samtidig har de begynt på kjølerommet. Ellers har de heldigvis også flytte på ventilasjonsanlegget. Jippi! Da var det problemet løst. (om en ser bort fra selve flaggskipet på vaskeromsveggen)

Ingen kommentarer: