torsdag 29. mai 2008

29. mai: flislegging av teknisk rom.

Idag har murer vært å flislagt på teknisk rom. I tillegg har han lagt membran på vaskerom.
Ble litt forundra over at malerne ikke har vært her idag. Det haster jo litt med å bli ferdig, i tillegg til at de hadde det travelt.. hmm...Jeg har sparklet enda litt til, og min bedre halvdel har murt på muren utvendig. Noe jeg føler vi aldri kommer til å bli ferdig med. Flisene vi kjøpte inn til teknisk rom og vaskerom er de samme. Var litt i tvil på om jeg likte de så godt, men nå som jeg så dem flislagt på gulvet, ble jeg positivt overraska. Var faktisk finere enn jeg så for meg at de var. :)
Ellers skal vi vekk i helga i 85 års dag, så da blir det lite arbeid fra våres del...Men om maler kan ta sparkling så gjør ikke dette all verden.

På badet har malerne sparklet det siste strøket med våtromssparkel

Her ser en taket i loftstua som er sparkla.

Murer som har sparkla gulvet i gangen

Her har det blitt lagt membra på vaskerom. Skikkelig rødt.

Flisene på teknisk rom...ble bra syns vi.
Idag har murer vært å flislagt på teknisk rom. I tillegg har han lagt membran på vaskerom.
Jeg har sparklet enda litt til, og min bedre halvdel har murt på muren utvendig. Noe jeg føler vi aldri kommer til å bli ferdig med. Flisene vi kjøpte inn til teknisk rom og vaskerom er de samme. Var litt i tvil på om jeg likte de så godt, men nå som jeg så dem flislagt på gulvet, ble jeg positivt overraska. Var faktisk finere enn jeg så for meg at de var. :)
Ellers skal vi vekk i helga i 85 års dag, så da blir det lite arbeid fra våres del...Men om maler kan ta sparkling så gjør ikke dette all verden.

onsdag 28. mai 2008

28. mai: Malere og Murer jobber.

Her går det bare i sparkling for tiden. Jeg måtte sparkle fra 09.00 til 22.00 om kvelden for å få i papirstrimlene i skøytene. Hadde ikke gjort dette for vi trodde malerne kunne ta litt vegger også. Men siden de begynte en uke senere pga. snekkere som ikke var ferdige, hadde de ikke muligheten til å ta annet enn taket. Og siden vi ikke skal ha lister i tak, må strimlene i veggene være i før de legger i papirstrimmel i overgang vegg/tak. Og der sto jeg....måtte legge i x antall papirstrimler. For en møkkajobb! Har også prøvd meg på strøk nr. 2 og 3 enkelte plasser. Får dette ikke til. Så idag har jeg ringt rundt til mange malere for å høre om noen har tid til å sparkle vegger i løpet av denne eller neste uke. Nå tror vi at vi har fått tak i en. Så får heller bare budsjette ryke til en viss plass.  Ellers har murer vært der idag og lagt membran på teknisk rom og sparklet gulvene på vaskerom og gang/wc.

lørdag 24. mai 2008

24. mai: Graving og igjenfylling.

Da var graveren komt for å fylle opp terrenget en del, samt grave ut til garasjen. Garasjen ligger tett i tett med nabotomta. Og naboen er nok ikke overlykkelige for at vi graver inn på deres tomt slik at vi får litt plass til å lage forskalinga til garasjen. Da oppstod et problem. Når vi gravde inn på tomta til naboen, raste jorda ut under graset deres. Så nå kan de ikke gå på kanten av tomta si for da raser mer jord ned, samt naboen...

Her fylles det på med inngangspartiet. Der skal vi lage trapp. Skal også ha garasje her der husveggen blir ene veggen i garasjen.

Her graves det ut til garasje litt innpå naboens tomt.

Her kan en se hvordan det har rast ut under gresset til naboen.
 
Her er det fylt på med singel ned der trappen skal være til kjelleren.

Endelig kan vi gå rund huset uten å gå ned grøfter og opp bakker av sand.

Vi fant ut at vi ikke vill fylle terrenget så høyt opp. Vil ha mest mulig lys inn kjelleren.

22. mai: snekkerne er ferdige for nå

Da var snekkerne ferdige med å gipse. Så da er det vår tur til å sparkle, pusse, male, mure, legge gulv, montere kjøkken, vaskerom, garderober og baderomsinnredning. Utvendig har vi nesten like mye å gjøre, om ikke mer....Men, men vi får ta en ting av gangen. Snekkerne har iallefall platet taket i kjelleren med gips. Der vi ikke skal innrede med det første. I tillegg har de laget trappen til stua, som ligger 30 cm lavere enn resten av 1. etg.


Trappetrinnet ned til stua fra spisestua.

Platet inne i den eneste boden vår i kjelleren, men den er på litt over 13 kvm også da.

Dette rommet blir i fremtiden delt inn i to soverom på 10 kvm hver.

Ble litt paff da snekkerne ikke har kledd denne veggen med gips....hvorfor har de ikke det? 

onsdag 21. mai 2008

21. mai: Enda litt mer gips.

Idag har snekkerene begynt på trapperommet/gangen i kjelleren. trodde ikke de skulle begynne på det før vi var ferdig med å støype muren og platting ute, men men. Greit nok det. Snekkerene skal være helt ferdig og rydda ut til fredag, gjerne før. Idag forsvant også brakka til snekkerene. Var ganske merkelig å se på den lille tomten vår når brakka ikke var der.

Vi murte litt videre på muren ute, og kosta og støvsuga betonggulvene inne så det er klart til murer. Ellers ble lite gjort. Sånn er det med Champions League finale og små barn.....Og litt lite innsatsvilje??


Fasaden fra vegen...uten byggebrakke :)

Her har de gipset veggen nede i trapperommet/gangen

gangen i kjelleren. Ikke helt ferdig, men godt i gang.

tirsdag 20. mai 2008

20 mai: Snekkerne er nesten ferdige

Siden sist innlegg er det ikke gjort så mye fra vår side. Vi har ryddet litt og støpt kjellerhals og revet forskalingen der. Snekkerne har derimot blitt ferdige med loftet idag, og de har komt godt i gang med teknisk rom nede i kjelleren. Trapperommet i kjelleren har de ikke begynt på, da vi ikke er ferdige med fasademuren utvendig, samt støpe plate til inngangspartiet. Dette gjør at disse veggene ikke er helt tette, og de vil da ikke begynne å isolere og plate i dette rommet.

Benkeplate fra Ikea kom også igår, selvfølgelig med skade og uten underlimt vask som vi skulle ha. Så da var det å ringe til kundeservice og bestille ny. Det kan ta 6 uker å få ny benkeplate, så det var jo festlig. Det merkelige er at de ringte fra Ikea for flere uker siden og sa at benkeplata vår var komt, men uten vask, så dette måtte de fikse på. Så skjer det samme igjen. Hmmm



Vegger i trappehals ferdig støpt og kjellerdør er komt inn.

Teknisk rom med kjellerdør på plass.

Teknisk rom der varmtvannsbereder og varmepumpe til vannbåren varme skal være.

Her ser dere ut til trapperommet eller gangen. Ser også at de ikke er ferdige med den ene veggen i teknisk rom.

Opp til loftsetasjen.

Vårt soverom...

Her ser vi resultatet av balansert ventilasjon innkassa på veggen på loftstua......snygt elle hva??? :(

Loftstua mot trapp og soverom.

Det ene soverommet (ungen sitt eller gjesterom/kontor). Her skal det være skap, men de klarte også å få en kasse til balansert ventilasjon her også.

Mer loftstue....

Her har vi rydda. Stuet alt inn på et rom der det ikke vil stå i veien....på kjøla.. :)

Benkeplate til kjøkken komt. Heltre eik. Uten vask og med skade.

Skaden på benkeplaten.

torsdag 15. mai 2008

15. mai: Snekkerne tilbake og gipser mer.


Veggene i trappehalsen ble støpt idag.

Loftstua er blitt gipset. Bare taket igjen.

Loftstua. Bilde tatt mot trapp, bad og soverom.

To soverom er blitt gipset. Skal komme opp vegg som skiller der ventilasjonsrørene er.

Da var snekkerne tilbake etter noen dager der ikke har vært i huset. Forandringene viser godt, da flere rom er blitt kledd med gips, og en får romfølelse av loftet. Gårsdagen våres gikk med til å bestille bad og kjøkken på Kvik og å traske rundt på Ikea. Dagen idag brukte vi på å hente fliser (mannen hentet fliser, jeg gikk på handlesenteret kvadrat)  =) Imorgen skal maler komme å vise oss litt med sparkling. Håper han kommer denne gangen. 

tirsdag 13. mai 2008

13 mai: Litt mer sparkling.

Idag skulle egentlig maleren komme å vise oss litt sparkling og se på det vi hadde sparklet.
Men han ringte aldri. Får ta det en annen dag. Sparklet litt mer idag, men vil ikke sparkle alt for masse i tilfelle det er helt på trynet det vi holder på med. Ellers er det lite fremgang de siste dagene. Ser ikke ut som om snekkerne har vært her idag. Så lite bilder å ta. Vi vurderer også nå sterkt å la malerne sparkle alt. Noen som vet hvor mange timer vi bør regne på dette? Har egentlig ikke råd til det. Men er redd det ikke blir bra i det hele tatt etter vi har sparklet, i tillegg at vi syns det er en skikkelig drittjobb.

søndag 11. mai 2008

10. mai: Forskaling av kjellerhals.




Ja da var det lørdag og egeninnsats. Vi må støpe kjellerhals for å få fyllt opp resten av terrenget, slik at vi igjen kan støpe trapp og plate til inngangsparti. Vi skal først støpe veggene til kjellertrappen, for så å fylle opp terrenget. Selve trappen til kjelleren tar vi senere. Haster litt mer med andre ting nå. Så kommer også forskaling til garasjen når vi får fyllt opp terrenget og merka av hvor garasjen skal være. Arbeidet med forskalingen idag gikk fortere enn forventet. Fikk hjelp av svigerfar som fortalte hvordan vi skulle gjøre det, og en god kompis stilte også opp for å hjelpe.

torsdag 8. mai 2008

8. mai: Mer gipsing


Loftstua. Liten vegg der trappa kommer opp.

Den lille veggen fra en annen vinkel. Ser også trappehuset som er gipset.

Gipset litt på ene veggen i loftstua.

Mer av trappehuset.

Idag har snekkerne gipset enda litt mer, og idag var det trappehuset, som vi kaller det for, som stod for tur. De har også laget en liten vegg, som et slags rekkverk, oppe i loftstua for der trappen skal være.

onsdag 7. mai 2008

7. mai: Mer sparkling og skuffelse


Som en ser ligger dette røret mye lavere enn de andre hullene som er gjort klare til rør. Men de kunne vel klart å gått det litt nærmere veggen.

Her ser en nærblide av røret og hvor langt ut fra veggen det står. :(

Kjølerommet er gjort ferdig av snekkerne....stort sett.

Vi skulle opp i huset for å pusse og sparkle litt mer. Greit nok. Men så trodde vi alt det værste med ventilasjonsanlegget var over. Men ble litt paff da vi kom opp på loftstua og såg det vi såg. Greit nok at de må bokse inn noen rør. Men så langt nede, og så langt ut ifra veggen....Kan det være nødvendig. Syns det blir unødvendig stygt.

tirsdag 6. mai 2008

Tirsdag 6. mai: snekkerne gipser, vi sparkler.


Muren snart ferdig

Mer mur og fasade. Muren ble gjort ferdig på den ene siden igår av min kjære, snille far.

Snekkerne har idag laget utsparring til kjøleaggregat og begynt å kle kjøla med granpanel.

Taket er kledd i stuene i 1. etg.

Taket har også blitt kledd på kjøkkenet. Ser ventilatorrøret som henger ned der.

Om en ser nøye her, så ser en at det blir kryss-skøyter. Hva gjør man da med papirstrimlene?? Noen som vet?

Her ser vi at de har lagt gips i taket på vaskerommet. Har senket taket for å få plass til ventilasjonsrørene.

Oppe har de heldigvis hørt på oss og flyttet røret som sto her....

til her.....Myyye bedre vil jeg si. Dette er i veggen på soverommet vårt.

Mer ventilasjon. Her skal det komme en lettvegg som skiller av to soverom.

Her har de kledd inn et rør som rørlegger ikke klarte kle inn i veggen.

Her har vi fått badekaret, klart til innmuring. Står på soverommet vårt foreløpig.

Dette har jeg altså holdt på med idag. Sparklet. Men det ser jo ikke ut. Godt at vi stort sett har øynene igjen på soverommet. :)

Da måtte vi til pers idag også. Blir nok mange sene kvelder med egeninnsats fremover. Murer fra Gjøvik skulle egnetlig komme idag og flislegge bad, vaskerom og teknisk rom. Fikk beskjed igår om at han ikke kunne komme alikevel. Seriøst firma!! Så hva gjør vi nå?? Står helt uten murer. Har hørt med en lokal om han kan ta jobben, men vi vet ikke enda om han kan eller til hvilken pris. Blir vel uansett dobbel pris av den prisen vi fikk av han userisøe fra Gjøvik. Men vi burde vel sett den komme. Ellers er svigerfar blitt syk, og vi skulle begynt å støpe trappehals, eller hva det heter, ned til kjelleren. Vi skulle også støpt trapp og plate til inngangspartiet og ikke minst garasjen skal støpes. Så hva gjør vi nå når svigerfar ikke kan ta denne jobben? Vi har heller ikke råd til å få andre til å gjøre det, i så sfall må de gjøre det veldig billig. Svigerfar hørte med en han jobbet med om han kunne gjøre det, og dette var egentlig våres store håp, men han hadde ikke mulighet til å ta jobben. Så akkurat nå ser jeg mørkt på hele husbygginga. Skal se vi ikke får råd til å bo der. Og jeg som trodde de uforutsette utgiftene var stort sett over. Je je je...

Ellers har vi pusset og sparklet idag. Ikke noe mer og ikke noe mindre. Sparklet soverommet våres idag. Men de er ikke helt ferdig med å gipse, så det er en vegg igjen og hjørnene. Ellers har min bedre halvdel pusset det som ble sparklet i 1. etg i helgen.

Snekkerne har fått gipset mer oppe i 2. etg. og gipset ferdig taka i 1. etg. Samtidig har de begynt på kjølerommet. Ellers har de heldigvis også flytte på ventilasjonsanlegget. Jippi! Da var det problemet løst. (om en ser bort fra selve flaggskipet på vaskeromsveggen)