lørdag 26. juli 2008

26. juli: Mer egeninnsats og sparkling

Ja da var ting begynt å løsne her. Fikk til slutt tak i en fyr fra Litauen til å sparkle. Veldig dyktig, punktlig og til å stole på. I tillegg var han billig. Kommer nok til å bruke han igjen om det er noe som skal sparkles. Så den siste uken har gått med til å male der han har sparkla og pussa ferdig. Huset kommer seg med en gang en får malt, og det ser mer ferdig ut med en gang. Herlig! Har også fått lagt parkett på loftstua og de to soverommene oppe. Så nå er andre etg. ferdig klar for lister, elektriker og rørlegger. Trappegangen må males ett strøk til. Det samme må trappa ned til kjelleren. Trapperommet i kjelleren må males to strøk og legges gulv, så er alt ferdig. Stort sett iallefall....Trappa skal jo males og beises...blir et drittarbeid, men men. Er glad for nå nærmer det seg innflytting.

Er veldig fornøyd med fargen på den ene veggen på soverommet til gutten vår. Syns det ble bra. Samtidig er vi godt fornøyde med parketten. Syns den ble fin og den var enkel å legge. Det nærmer seg med stormskritt og vi gleder oss for hver dag som vi kommer nærmere innflytting. Men nå skal jeg dra på stranda og ta resten av dagen fri. Alt for varmt å jobbe nå :) 






mandag 14. juli 2008

14. juli: Mer egeninnsats og tull med malere.

Ja, da har jeg tatt med meg pc'en til huset og logget på ett eller annet trådløs nettverk :) Så da får jeg skrevet litt mer på bloggen min. Kapittelet med malere er desverre ikke slutt. Malere ble sur og gikk før jobben var ferdig da jeg kalte de useriøs som ikke holdt noe av det de lovet. Så igår hadde vi noen polakker som ville ta jobben. Sa de kunne sparkle, men det er noe av det værste jeg har sett. Jeg jobber fortere og finere enn hva de som liksom skulle kunne dette gjorde. De brukte feil sparkel og sparklet bare akkurat der papirstrimlene var, ikke bredt eller fint. Klumpete og masse sparkel som tøyt ut over alt. Blir bare merarbeid med å pusse å gjøre det om igjen. :( Hvor mye dritt går det an å komme borti på et lite felt som sparkling lurer jeg på....Vi malte soverommet vårt igår og la parkett der. Syns det ble meget bra. Er veldig fornøyd med gråfargen på fondveggen der. Men nå blir det travelt fremover. Ser ut som om jeg bare må sparkle resten selv. Uff! Værste drittjobben, men pussingen er om det er mulig enda værre enn sparklingen. Om jeg skulle bygger hus om igjen, skule jeg satt vekk den jobben med en gang, ikke vurdert å gjort det selv engang. 

Ute er trappene ferdig støpt og vi har fått støpt garasjen også. Er ikke lite bare det. Kjellertrapp og inngangsparti og garasje. Ser veldig rotete ut på bildene da vi holder på å rive forskalingen. Myyye arbeid igjen, og vi føler ikke det går like mye på fram. Men men får holde motet oppe, så får vi heller ta ferie neste år....






søndag 6. juli 2008

28 juni-5. juli: flytting og mer egeninnsats.































































Ja da var det en stund siden sist jeg skrev her inne. Håper dere som evt. følger med her har litt tolmodighet fremover. Vi har nå flyttet ut av leiligheten vår (1. juli) og inn hos mine svigerforeldre. Der er det ikke den beste internettforbindelsen og derfor blir det litt smått med innlegg fremover, men jeg skal prøve så godt jeg kan å oppdatere. Egentlig så skulle vi vært flyttet inn i huset nå, men ting har stoppet litt opp. Det er fremdeles upålitelige malere vi sliter med. Lover de skal ta jobben, så kommer de flere dager og uker etter vi vil de skal komme, s gjør de en halvferdig jobb, slik at vi alikevel må få andre til å ta resten. Skryter på seg timer der de ikke har vært i huset osv. Veldig kjekt. Og siden rørleggere, snekkere, takmalerne vi bruker nå tar ferie i 3 uker, blir det litt stillestand kan du si. :( Alt står på sparklinga, som egentlig skulle vært en grei jobb og ikke tatt mer enn 4 dager. Nå har det drøyd ut i ukesvis. Vi får ikke malt, hengt opp innredninger, og rørlegger og elektriker får ikke montert noe før vi har fått malt vegger og hengt opp de innredningene vi skal. I tillegg har vi fått feil på benkeplate fra ike for 4. gang så vi må vente på denne. Jeg er drittlei og begynner å lure på hvorfor vi begynte å bygge hus. Jeg har lit å gjøre på siden jeg ikke får gjort så mye før det er sparklet, men har begynt å male rekkverket til trappa hvit. Så har jeg montert ferdig kjøkkenet og badet. Ellers jobbes det ute på garasjen. Vi håper at vi kan flytte inn den første uka i august, men våger ikke å tro noe lenger. Alt pga. malere som ikke er til å stole på.