onsdag 19. november 2008

19. november

Ja nå var det vel på tide å oppdatere byggebloggen litt igjen tenker jeg.

Vi har nå bodd i huset i 3 mnd. Har en del arbeid igjen, men deilig å være inne og vi stortrivs i det nye huset vårt. Vi har hatt litt å henge fingrene i  og noe av det vi har gjort er: fuge mellom glassbyggerstein, lakke trapp (er enda ikke ferdig), henge opp lamper, henge opp bilder og hyller, kjøpe kjøkkenbord og stoler, henge opp knagger, rydde og vaske, male peisen, sy og henge opp gardiner osv. Har fått god hjelp på mye av dette av mine foreldre. Nå gleder vi oss til å pynte til jul når den tid kommer og å feire jul i nytt hus. Mitt første år med eget juletre (jippi)

Ellers har vi en del diskusjoner med byggfirma. Vi prøver å klage på feil og mangler, men det meste blir feid bort. Han har skrevet kreditnota på nesten 30.000 kr, men har ikke trukket det fra noen plass. Skal si han prøver seg. godt vi følger med.

Har også hatt en lekkasje ved pipa, der byggfirma har tettet med takpapp, men et annet firma har innstallert pipa. Byggmester skylder selvfølgelig på pipefirmaet. Mens det hele tiden har vært hans ansvar å få det tett. Etter flere uker med regnver kom de omsider å tettet igjen skikkelig mot at vi demonterte pipehatten før de kom. Byggmester skulle i tillegg ha mer betaling for ekstra takpapp!!! Nå er ståa den at jeg spurte om de hadde sjekket i taket etter fuktskader. Nei det hadde de ikke da dette ikke var deres problem. nå er vi så lei av å krangle med en kverulant av en byggmester, så jeg har nå sendt en mail om at vi skal få en uavhengig fagmann til å sjekke om det er fuktskader, og om det er det kommer vi til å gjøre aøt i vår makt for at byggmester skal få stå ansvarlig og fikse opp i skadene. Siden han er så sta, kommer nok dette til å ende med rettsak om de finner noen fuktskader. Så vi får krysse fingrene for at taket er tørt og uten skader, da vi ikke har råd til noe rettsak.

En annen episode var jo at vi fikk feil ytterdører. Klagde og sa at vi skulle ha de dørene vi hadde bestilt. Han sa han hadde levert dører med smalt glass i som ønsket. Vi hadde imidlertidig ikke ønsket oss en vanlig dør med et smalt glass i. Da kunne denne døren sett ut hvordan som helst bare det var et smalt glass i. Herregud!! Måtte igjen skrive (orket ikke ringe og krangle) at vi kom til å gå videre med det om vi ikke fikk de dørene vi hadde bestilt. Da bestilte han nye dører, men spurte først om vi ville ha de som vi hadde fått mot en reduksjon i prisen. Nei takk! Hans tur til å svi.

Ja det var litt om det vi har drevet med. God service kan være vanskelig å få tak i når en bygger hus. Det er vår erfaring. Men stå på rettighetene selv om det er hardt og et forferdelig tiltak.

Flere bilder kommer...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Kjekt å lese oppdateringen din. Har fulgt med dere og syns dere har fått et skikkelig fint hus!! Gleder meg til å se bilder fra huset når det er "innbodd"!

Vi har akkurat begynt å sprenge på vår tomt, og gleder meg til vi er kommet der dere er nå!

Lykke til med forhandlinger med byggmesteren deres

Linda, Kristiansand

Fargebarn sa...

Heisann!
Tusen takk for det. Skal nok få handlet litt mer møbler rett etter jul. Da håper vi huset ser litt mer innbodd ut, og kommer sikkert til å legge ut nye bilder da. :)

Lykke til med husbyggingen. Håper det blir en relativt smertefri prosess for dere, uten vanskelig byggmester.

Anonym sa...

Kjempefint hus. Håper det ordner seg med byggmesteren. Har selv vært misfornøyd med flere fagfolk, og trenger anbefaling om dyktig flislegger.

Sandnes

Fargebarn sa...

Han vi brukte er veldig dyktig og flink. Holder det han lover. Han er dansk og heter Benny Jensen.