mandag 14. april 2008

Mer forskaling, støping og igjenfylling.








Vi begynte å rive forskalingen i vinterferien 18-21 februar.
Første helga i vinterferien hadde vi en hel hærskare av kompiser som gikk løs på forskalingen og skulle rive denne. En skikkelig mannejobb, mente de og ville bistå med ekte manndomskraft. Spørs om de er like villige til å delta på malerarbeidet i mai. :) Arbeidet med riving gikk unna i en fei. Det var egentlig skraping av materiale og stabling av disse som tok tid. 

Så var det støping av gulv. Der hadde de bestilt for lite betong, og det ble fart i pulsen da det virket som om det ble vanskelig å få tak i ny betongbil med med betong. Dette løste seg heldigvis og pulsen kunne gå ned i "normal" hvilepuls for de med dårlig kondis.

Isolering av grunnmur ble et kapittel for seg selv. Vi fikk vite at Jackon grunnmursplater var tingen. Disse skulle være drenerende i seg selv, og vi trodde vi kunne slippe å fylle inntil med pukk. Men den gang ei. I tillegg var det et helsike å få disse platene til å sitte på plass. Først forsøkte vi med noen pigger som fulgte med som vi limte på muren. Stakk så platene inn på disse piggene. Platene datt av. 
Forsøkte så med silikon. Platene datt av. Forsøkte for tredje gang med fliselim. Platene datt av. 
Forsøkte for fjerde, femte og sjette gang med flislim igjen. Platene datt av. 
Stygge ord og flere dager senere....Platene ble holdt inntil muren når masser ble fyllt inntil.
Takk til stormene og kulingene som gjorde dette arbeidet til et sant h.......!

Ellers måtte vi få tak i noen som var villige til å grave og å fylle igjen på en dags varsel. Dette gikk på hengende håret og vi fikk heldigvis noen unge karer som ville jobbe litt overtid. Takker og bukker, da snekkerfirma ville slaktet oss om vi ikke hadde vært klare til mandag 3. mars.

Ingen kommentarer: